7 cruciale eerste date tips voor mannen

7 eerste date tips voor mannen

Je hebt een leuke dame ontmoet en bent al een tijdje aan het appen met elkaar. Tijd voor de eerste date! Je hebt maar 1 keer om verpletterende eerste indruk te maken. En die eerste indruk blijkt vaak een stuk belangrijker dan we denken. Ga goed voorbereid op date en maak je kans op een tweede date een stuk groter met deze 7 cruciale eerste date tips!

Hoe knap je ook bent, hoe vaak je ook dates hebt, bijna iedereen is altijd wel een klein beetje zenuwachtig voor een eerste date. Zeker als diegene je écht leuk lijkt. Dus no worries. Zet onderweg naar je date je favo muziek lekker aan of neem vooraf een drankje. Zorg er gewoon voor dat je in een goede mood bent en zin hebt in de date.

Tip 1. Cheers

Een drankje drinken lijkt saai en afgezaagd, maar voor een eerste date is het perfect. Of dit drankje nou in een kroeg, bij een bandje of in een park is, dat maakt niet uit. Het is gewoon easy going en gemakkelijk om elkaar te leren kennen. Ga vooral niet uit eten!! Dat duurt veel te lang en kan veel te ongemakkelijk worden. Er zijn trouwens ook dames die graag op eetdates gaan en zich graag laten trakteren maar verder totaal geen interesse in je hebben. Zonde van je geld ook. 

Tip 2. Kom op tijd

Wellicht een open deur, maar ik hoor en lees nog vaak genoeg dat er dates zijn die niet op tijd komen. Dit is echt not done! Het komt asociaal en ongeïnteresseerd over. Als je vaak te laat bent en moeite hebt met op tijd komen, ga dan iets eerder weg. Als je te vroeg bent, kun je altijd nog even een rondje lopen buiten of alvast een leuke plek uitzoeken waar je gaat afspreken. 

Tip 3. Stop wanneer het leuk is

Laat daarnaast de eerste date ook niet te lang duren, ook al is het tijdens de date nog zo leuk. Soms kan een date te lang duren waardoor het op een soort dood punt komt. Je kunt veel beter even 2 uurtjes wat drinken en daarna naar huis gaan. Een eerste date moet je zien als een korte kennismaking. Je kent elkaar totaal niet en je neemt bewust en onbewust veel informatie van de ander in je op. Dit moet jij maar ook de dame daarna nog verwerken. Als het super leuk is, is het alleen maar beter om de date te stoppen en niet nog langer door te willen gaan. Je verlangt dan namelijk naar meer en zal zien dat er meer spanning is dan wanneer je op zo’n dood moment eindigt! 

Tip 4. Too much

Ga niet pushen als je date eerder naar huis wilt dan jij. Dat een dame na een paar uur naar huis wilt, zegt niks over de date of hoe leuk ze jou vindt. Ik had bijvoorbeeld zelf een keer een hele leuke date, maar ik vind een paar uurtjes altijd wel genoeg voor een eerste date. Ik ben dan moe van alle indrukken en wil naar huis. In dit geval had ik zeker nog een tweede date gewild, alleen hij bleef me maar vragen om langer te blijven en probeerde me over te halen langer de stad in te gaan want ja het was toch vrijdag? Zo werkt het niet helemaal. Respecteer het wanneer een dame naar huis wilt, wens haar welterusten en bedank haar voor de leuke date. That’s all! 

7 eerste datetips voor mannen

Tip 5. Laat de vrouw aan het woord

Mensen praten niks liever dan over zichzelf, hoe sociaal ze ook willen zijn. En als man probeer je natuurlijk op een eerste date indruk op een dame te maken en graag te laten zien wat voor catch je bent. Wat voor werk je doet of in welke sport je super goed bent. GAAP. Je hebt vast wel eens bij First Dates gezien hoe het niet moet! Hoe je ervoor zorgt dat een vrouw wel geïnteresseerd in je raakt? Wees geïnteresseerd in haar. 

Zoals Dale Carnegie het zo mooi kan verwoorden: “You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you”.

Maak het dus je hoofddoel om die avond alles over haar te weten te komen. Vraag ook dóór op de dingen. Als ze bijvoorbeeld over haar werk vertelt, vraag dan waarom ze haar werk zo leuk vindt. Ga een beetje de diepte in. Als jij niks over haar vraagt denkt zij aan het einde dat je niet geïnteresseerd in haar bent en is je kans op een tweede date echt wel verkeken.

Tip 6. De rekening, alsjeblieft!

Een eeuwenoude discussie: wie betaalt de rekening? Ja, vrouwen zijn tegenwoordig super zelfstandig en kunnen alles zelf betalen. Maar het gaat om het gebaar. Mannen zijn vaak de initiatiefnemers in relaties, ze vragen dames op een date, vragen een vrouw om te trouwen enzovoort. Een dame zal het heel hoffelijk vinden als jij de eerste date betaalt. Zorg er dus voor dat je eerste date geen honderden euro’s kost, want je hebt geen idee of het een blijvertje is. Maar een paar drankjes kunnen er altijd wel vanaf toch? Vaak zou een vrouw jou willen trakteren op een tweede date. Hartstikke leuk. 

Tip 7. Wel of niet zoenen?

Het ligt geheel aan de date of je haar wel of niet zoent. Probeer het aan te voelen. Voelde je veel chemie en zaten jullie al flink te flirten? Dan kan het zeker. Maar als je er niet helemaal zeker van bent, geef gewoon een knuffel. Geen haast. Je hoeft er niet bovenop te duiken. Een vrouw vind je niet leuker als je wel of niet zoent. Niet zoenen zal haar zelfs misschien nog meer over je na laten denken. 

Bonus

Dan nog een allerlaatste bonustip: overweldig haar niet met te veel appjes na de date! Een vrouw zal je interessanter vinden wanneer je iets minder happig bent, dan wanneer je haar overlaadt met aandacht en 100 appjes op 1 dag. App haar als je thuis bent dat je het een leuke date vond en that’s it. Tuurlijk kun je de volgende dag nog appen als je wilt, maar voel het een beetje aan. Houd vooral in gedachten: liever ietsje minder dan teveel. Bewaar jullie leuke gesprekken tot de volgende date. Ga geen hele gesprekken op whatsapp voeren. Hou het lekker kort en casual tussendoor en plan na een paar dagen een vervolgdate in. 

Meer over liefde:

Top 3 must-watch datinggoeroes op YouTube

De top 10 leukste dakterrassen en rooftopbars voor een date

Vermindert Tinder de kans op liefde?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.