Dames, date jij wel met genoeg vrouwelijke energie?

daten vrouwelijke energie

Misschien heb je er wel nog nooit van gehoord, maar iedereen heeft vrouwelijke en mannelijke energie in zich. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar, maar elke energie heeft zijn voordelen. Een tijdje terug las ik hier verschillende artikelen over en damn! Er ging een wereld voor me open. Ik herkende me er enorm in en ben me er toen in gaan verdiepen. Met daten heeft dit namelijk veel meer impact dan je zou denken. Dus dames, met hoeveel vrouwelijke energie date jij?

Vrouwen hebben zich in de jaren flink ontwikkeld. Vroeger stonden ze achter het aanrecht en verzorgden ze het gezin, nu zijn het carrièretijgers. Wij vrouwen doppen onze eigen boontjes, zijn ambitieus en hebben eigenlijk geen man meer nodig. Ja, voor de gezelligheid uiteraard wel. Deze zelfstandige vrouwen die alles voor elkaar hebben, hebben veel mannelijke energie in zich. Daadkracht, de leiding nemen, het initiatief nemen, veel dingen zelf willen doen, grenzen stellen. Allemaal mannelijke energie.

Vrouwelijke energie is de zachte energie. Denk aan intuïtie, go with the flow, er gewoon zijn en emotie. Handelen op basis van gevoel, je laten leiden, kwetsbaar durven zijn. Ook een hele mooie en belangrijke energie. 

Vastlopen in de liefde

Nathalie van Wingerden, eigenaar van Meetcute, coacht succesvolle vrouwen die vastlopen in de liefde. “Bij alles wat we doen, kunnen we kiezen vanuit welke energie we handelen. Omdat je in het dagelijks leven zo vaak en bijna automatisch vanuit je mannelijke energie opereert, is het lastig om ineens om te schakelen naar vrouwelijke energie op het moment dat je aan het daten bent. Toch is dat wel een aanrader, zeker indien je een man zoekt met mannelijke energie en je niet het gevoel wilt hebben dat je zelf steeds de kar moet trekken.”

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben zelf dus ook erg ondernemend en heb veel mannelijke energie. Maar ik vind het eigenlijk bij daten wel erg prettig om niet de leiding te hoeven nemen. En dat iemand gewoon moeite voor je doet. Ik dacht eerst dat het echt niet zou uitmaken om de leiding te nemen, als eerste te appen en dates voor te stellen. Ik was koppig en deed dit al jaren lekker eigenwijs gewoon zoals ik wilde. Maar nadat ik me hierin bent gaan verdiepen, is er een wereld voor me open gegaan.

Van mannelijke naar vrouwelijke energie

Wat valt er onder mannelijke energie?

  • Jij appt als eerste, stelt dates voor, vraagt wanneer jullie weer gaan afspreken, je wilt alles weten en wacht niet graag af
  • Je kookt voor hem, je haalt hem op of brengt hem thuis, je betaalt voor de date
  • Je accepteert geen hulp. Je doet alles graag zelf, want je kunt het zelf beter. 
  • Je bent super onafhankelijk en laat dat maar al te graag zien

Herkenbaar? Geen nood! Hieronder volgen gelijk de tips om met meer vrouwelijke energie te daten. Je hoeft niet jezelf helemaal te veranderen, maar laat je powermentaliteit een beetje thuis. 

  • Lean back. Letterlijk. Laat hem de leiding nemen, laat hem het gesprek leiden, laat hem zijn best doen, laat je lekker verrassen. 
  • Neem hulp aan. Wil hij een uber voor je bestellen? Laat hem. Wil hij wat te drinken voor je betalen? Laat hem. Wil hij je thuis af zetten? Laat hem. Een man vindt het heel prettig dit soort dingen te doen. Ik weet dat je het allemaal zelf kan, en dat weet hij heus ook wel. Maar laat hem. Het is toch ook eens leuk om de touwtjes een beetje uit handen te geven?
  • Let it go. Doe gewoon heel weinig eigenlijk. Wees je leuke en gezellige zelf, maar onderneem niks. Zeker niet in het begin. Een man met mannelijke energie wil kunnen jagen, moeite doen. Dat vindt hij een uitdaging. 

Het kan soms nogal lastig aanvoelen om zo weinig te doen, om geen controle te hebben en niet te weten hoe of wat. Vertel mij wat! Ik ben zelf ook nog een groentje hoor qua met meer vrouwelijke energie daten. Maar een pluspunt hiervan is dat je veel beter kan zien hoe geïnteresseerd een man in je is en of hij wel echt zijn best voor je doet. Laat hem jou “veroveren”. Daar doe je hem en jezelf echt een plezier mee. 

Zoals een wijs man ooit zei:

“When a woman is competetive with a man, he may respect her in the corporate world. But when it comes to love, a man isn’t looking for a woman to be a better man than he is.”

Meer over liefde:

Single tijdens coronatijden

Worden mannen of vrouwen sneller verliefd?

Top 3 must-watch datinggoeroes op YouTube

Bron: MeetCute


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.