Ik liet me “single coachen”. Wat vond ik ervan?

Ik liet me single coachen

Omdat ik voor jou, trouwe lezer, de leukste en meest interessante content wil maken, probeer ik ook van alles uit. Zo kwam ik via via in contact met Marielle van Ramhorst, singlecoach, die mij uitnodigde om mee te doen met haar groepstraining van Bewegeluk. Even tussen jou en mij: bij het woord single coach gaan de haren in mijn nek al recht overeind staan. Super suf en dom en hallo, ik heb dat toch niet nodig? Of wel?

Nouja, ik ben al 5 jaar single… En dat zal vast niet alleen aan de mannen hebben gelegen waarmee ik aan het daten ben geweest. Het zal óngetwijfeld ook iets met mezelf te maken hebben. Onder het mom van “baadt het niet, dan schaadt het niet”, besluit ik JA te zeggen tegen de uitnodiging. Spannend!! Ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Mocht het een groot fiasco worden, dan heb ik alsnog een goed verhaal…

DAAR GAAN WE DAN!

Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Wat voor mensen zouden er komen? Ik wist wel dat deze editie alleen voor dames was, maar verder wist ik eigenlijk niet zoveel. Met goede moed kwam ik aan op de eerste trainingsdag. We zouden met 6 andere dames zijn en ik had verwacht hier de meest sociaal ongemakkelijke vrouwen aan te treffen. Want ja, ik had nogal een vooroordeel over single coaching. Maar hallo! Wat een leuke dames kwamen er binnen lopen! Stuk voor stuk goed uitziend en heel sociaal. Dat was nog eens een verrassing.

De groepstraining is opgesplitst in 3 dagdelen die om de 3 weken plaatsvinden. Misschien heb je zelfs al de blog gelezen van Mariëlle zelf, waar ze handige datingtips geeft. En, speciaal voor de SizzL lezers, heb ik een mooie korting voor je voor haar training die in januari weer begint! Scroll helemaal naar onder voor deze kortingscode!

WELK BEELD HEB JE VAN JEZELF EN DE LIEFDE?

Nadat we onszelf kort geïntroduceerd hebben en onze ervaring met daten en relaties hebben gedeeld, ging de training van start. We moesten een plekje in de zaal uitkiezen. Gewoon een plek “waar je je prettig voelt”. Uhhhh, waar ik me prettig voel? Het maakt mij niet zoveel uit waar ik sta… Althans, dat dacht ik. Ik stond in het midden, want ik houd van overzicht. Maar een andere dame stond bijvoorbeeld in de hoek, zij wilde niet graag in het midden staan. Hmmm, interessant. Er zit zeker meer achter deze op het oog simpel en raar lijkende oefeningen. Tijd om een een zonnebril uit te zoeken. Dit was de volgende oefening.

Ik ben nogal nuchter, dus dacht nu ook weer: “Een zonnebril uitzoeken? Wat is dit?”. Maar gaandeweg werd duidelijk dat het soort bril dat je uitkoos, ook weer een bepaalde reden had. Wat gaat er toch veel onbewust! Zie je alles zonnig bijvoorbeeld of verberg jij jezelf voor de wereld? Het kan allemaal en soms heb je dat van jezelf helemaal niet door. Daarnaast moesten we ook heen en weer lopen op verschillende vragen. Ja, dit klinkt ook erg raar, maar het schijnt dat door beweging je eerder dingen voelt dan wanneer je iets gewoon met woorden moet omschrijven. Dan zit je teveel in je hoofd.

Single coaching SizzL

Ik geef even een voorbeeld.. er wordt een vraag gesteld of je bijvoorbeeld veel vertrouwen hebt in het krijgen van een relatie. Als dit “gewoon” aan je gevraagd wordt, is de kans groot dat je ja zegt. Maar als je moet lopen en dan op een snelheid van hoeveel vertrouwen je erin hebt, dan komt er misschien wel iets verrassends uit. Bij mij was dit het geval. Ik ging bijvoorbeeld als een speer bij de vraag “heb je veel vertrouwen in het krijgen van een date?”. Nou, dat vertrouwen heb ik zeer zeker! Maar echt een relatie krijgen en onderhouden, daar liep ik dus een heel stuk minder snel.

Al met al, na de eerste trainingsdag had ik al heel wat inzichten en de andere dames ook. Aan het einde van elke trainingsdag zit een smakelijke lunch. Ook een leuk onderdeel, want er wordt dan nog gezellig nagekletst en er werden ook nog heel wat hilarische dateverhalen uitgewisseld!

BINDINGSANGST & VERLATINGSANGST

Bij deze tweede trainingsdag stonden er weer nieuwe onderwerpen op het menu: datingtypes, bindingsangst en verlatingsangst. Deze trainingsdag werd er veel gewerkt in duo’s waarna je elkaars ervaringen in de groep uitwisselt. Ik vond zelf het onderwerp datingtypes erg leuk. Vaak heb je namelijk een bepaald type waar je op valt, zoals de patserige types die bijvoorbeeld niemand nodig hebben of types die juist behoeftig zijn. Je neemt onbewust een bepaalde houding aan tijdens het daten wat veel impact heeft op wat voor types je aantrekt. Sommige types zijn minder geschikt voor je en dat is wel handig om te weten! Kan je die in ieder geval vermijden of links laten liggen. Zo wordt de kans op een relatie weer een stukje groter.

Dan de onderwerpen bindingsangst en verlatingsangst. Veel mensen hebben last van een van de twee. Je hebt dus 3 verschillende hechtingsstijlen, zoals ze dat noemen. Dit zijn er 2 van en dan is er nog 1: de veilige hechtingsstijl. Dit komt allemaal voort uit vroeger, hoe je bent opgegroeid. Lang niet iedereen krijgt namelijk een veilige hechting mee. Denk aan gescheiden ouders, vroeg overlijden van een ouder, problemen bij ouders zoals verslaving of psychische problemen. Als kind pak je heel veel signalen op, die de rest van je leven impact (kunnen) hebben.

Mensen met een veilige hechtingsstijl gaan moeiteloos relaties aan. Ze zijn stabiel en hebben vredige relaties. Maar een heel groot deel van de mensen zijn niet veilig gehecht en hebben in meer of mindere mate last van bindingsangst en verlatingsangst. En je begrijpt dat dit niet echt lekker mee werkt om een leuke relatie aan te gaan. Nou, ik heb dus van beide een beetje. Jippie! (not) werk aan de winkel dus. Je krijgt deze dag ook weer allerlei oefeningen waarbij je beweegt, zodat je weer tot allerlei ontdekkingen komt. Soms werd er ook een traantje gelaten, want soms raakt het je gewoon.

Aan het einde kwam het leukste van deze dag: een mood board maken! I love mood boards! Ik raad, in mijn andere bedrijf Powered by Sanne, iedereen mood boards aan als je aan de slag wilt met je dromen en doelen. Het werkt fantastisch, omdat je binnen een bepaalde tijd plaatjes uit tijdschriften moet scheuren die jou aanspreken. Je mood board zet je dan ergens neer op een plek die je vaak ziet. Doordat je vaak ziet wat jij graag wilt, ga jij je (onbewust) meer focussen en “aan” staan op die dingen die jij wilt. Ik ga hier niet een hele verdere uitleg geven, maar ik heb laatst een YouTube-video erover gemaakt!

Single coaching SizzL

Een mood board voor mijn businessleven had ik al vaker gemaakt, maar nog niet voor mijn liefdesleven. Leuk! Mijn mood board kwam eruit te zien met veel vrolijke plaatjes. Leuke dingen doen en humor in een relatie vind ik namelijk super belangrijk!

LET IT GOOO

De laatste trainingsdag vond ik zelf vrij confronterend, maar ook heel mooi. Er was een oefening waarbij je moest ervaren of de plek naast je (dus voor een eventuele partner) wel leeg is. Als die plek namelijk bezet is, zal je nooit langdurige relaties aan kunnen gaan. Bij alle dames was deze plek bezet. Dit kan zijn door een van je ouders, maar ook door een ex bijvoorbeeld. Het kan nogal spannend zijn om dit los te laten. Althans, ik vond dat wel! Ik vond dit de meest verdrietige opdracht. Maar nadat ik eenmaal had losgelaten, voelde ik me eigenlijk wel oke. Het idee was enger dan dat het daadwerkelijk was. Ik voelde me opgelucht en klaar voor een fantastische relatie! Aan het einde had Mariëlle een fotograaf laten komen om ons leuk op de foto te zetten. Vooraf hadden we onze favoriete nummers doorgestuurd en we hebben daar heerlijk op gedanst. Kortom, een klein feestje dus!

DIKKE AANRADER!

Het klinkt misschien een beetje vaag allemaal, maar ik vind het moeilijk onder woorden te brengen hoe deze training is. En ik moet echt terug komen op mijn vooroordeel over single coaching! Ik ben onwijs positief verrast en vond het een heel mooi proces. Je moet het vooral zelf gaan ervaren. Ik had uiteindelijk heel wat punten om mee aan de slag te gaan en ik heb echt het idee dat ik meer klaar ben voor de liefde dan voor de training. Mariëlle is een topper, lekker nuchter en direct, maar ook heel lief. Ik ben Mariëlle onwijs dankbaar dat ik mee mocht doen. Ik weet namelijk niet of ik het zelf had gedaan zonder uitgenodigd te worden.

Al met al: ik kan deze training iedereen aanraden die tegen bepaalde dingen aanloopt bij het daten. De training is geschikt voor zowel dames als heren! Lijkt een groepstraining je niks? Dan kun je ook nog 1 op 1 coaching met haar boeken.

Op Mariëlles website www.bewegeluk.nu is alle informatie te lezen over haar training Liefde is Bewegeluk. De nieuwe training start op 3 april . Als je nu boekt, gebruik je hiervoor de kortingscode: sizzl. Dan krijg je maar liefst 20 euro korting!

MEER OVER LIEFDE

Datetips van dating coach Mariëlle

Welke liefdestaal spreek jij?

Opposites attract. Of toch niet?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.