Single tijdens coronatijden

Single tijdens coronatijden

Ik moet iets bekennen… ik ben weer aan het tinderen. Don’t shoot me! Wees niet te streng voor me. Ik moet ook wat als single tijdens coronatijden.

Zoals je natuurlijk al op de homepage hebt gelezen, had ik de app voorgoed aan de wilgen gehangen. Ik was er klaar mee. Altijd die matches die net niet zijn wat ze lijken. Laat allemaal maar. Ik spot die leuke mannen wel in het wild. Het is zelfs de reden geweest om SizzL te starten! Maarja, ik kom nu ook geen mannen tegen. En het motto “je bent single en je wilt wat” is ook op mij van toepassing. Alle singles zitten nu in hetzelfde schuitje: je komt niemand tegen.

Als jij ook single bent, zit je waarschijnlijk nu ook op een datingapp of je bent je contactenlijst aan het doorspitten en appt je oude dates, scharrels, flings of andere benamingen met de gouwe ouwe: “Hey, lang geleden. Hoe is het?”.  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb aardig wat van dit soort appjes gekregen. Wees niet te streng voor de verzenders, ze weten ook niet wat ze met deze tijden aan moeten. 

Leuker alternatief

Er zijn natuurlijk veel leukere alternatieven, zoals de SizzL datenights. Ze vinden nu noodgedwongen online plaats, maar ze zijn niet minder leuk dan dan de offline varianten! Ik doe hier zelf niet aan mee als deelnemer (iets met werk en privé gescheiden houden), maar deze datenights zijn sowieso veel gezelliger dan al dat geswipe op tinder. Misschien heb je zelfs al een keer meegedaan. Super leuk! Zo niet, heb je de Flirty 30 Seconds datenight al gezien die 6 juni gepland staat?

Ik kan me echter wel goed voorstellen dat je op meerdere paarden wed en het niet kan weerstaan om toch af en toe een beetje te swipen. No worries. Ik neem het je niet kwalijk. Daarom geef ik je graag wat advies om er toch nog het beste van te maken (als je me belooft om na de coronatijd de datingapps aan de wilgen te hangen!). Het probleem is namelijk: hoe meer je tindert, hoe minder de kans op liefde. Een super interessant onderwerp, waar de volgende blog over zal gaan.

Efficiënt tinderen

Goed. Je zit (met enige tegenzin) op een datingapp. Wat nu? Hoe stuit je zo min mogelijk op teleurstellingen of irritaties als blijkt dat iemand totaal niet is als wie hij of zij zich voor doet? De oplossing: efficiënt tinderen!

Is het romantisch? Nee, absoluut niet. Maar, hallo. Ik heb geen zin meer om alleen maar te hópen dat de man in kwestie ook echt leuk is. Nee. Ik wil het zeker weten! Menig man (of vrouw) zal dit minder op prijs stellen en nog minder dat ik jullie deze tips ga geven zodat jullie hetzelfde gaan doen, maar ach. Who cares. Tijdverspilling is zonde! En je hebt geen zin in catfishes, toch? Ik zet niet voor niks ook een business over productiviteit op, dus ik kan net zo goed hier ook even wat efficiënte tips meegeven.

Swipen an sich is natuurlijk al behoorlijk tijdrovend. Ik swipe zo ongeveer 80% van de mannen naar links met een snelheid waar je u tegen zegt. Maar toch voelt het als een soort loterij. De hoop dat de volgende wel écht leuk kan zijn. Flink gevalletje FOMO dus. 

1. Neem de gok niet

De gevaarlijkste tinderaars zijn diegene met maar één foto. En dan vooral een héle leuke foto. Of ze hebben meerdere foto’s waarvan je denkt nouuuu, kan leuk zijn. Maar waar je net niet goed van dichtbij zijn gezicht goed ziet. Mijn advies: Skip ze. Gelijk! Dit probeer ik mezelf ook altijd in te praten en moet zeggen.. hier gaat het regelmatig al mis. Maar mijn nieuwsgierigheid kan ik gewoon af en toe echt niet bedwingen, waardoor ik af en toe toch een gokje neem. Resultaat: het was altijd zonde van mijn tijd. Dus bij deze nog een keer: skip ze!

2. Doe research

Haal de inner Sherlock Holmes in je naar boven en ga op onderzoek uit. Meestal weet je al snel waar iemand woont en wat voor werk hij of zij doet. Check dan Facebook of Google om te zien wat er over diegene te vinden is. Je komt soms de meeest verrassende feitjes tegen.

3. Smile please

Vraag naar meer foto’s. En neem geen genoegen met nog meer onduidelijke foto’s. Soms willen ze je foto’s sturen op whatsapp. Prima, gewoon doen. Je kunt ze altijd nog blokken als ze vervelend worden. En Whatsapp hebben we sowieso nodig voor stap 4.

4. Talk dirty to me

Vraag om een voicebericht. Er zit een hele wetenschap achter waarom je de een wel aantrekkelijk vindt en de ander niet. Geur, feromonen, DNA, lichaamstaal. Allemaal zaken die daarvoor zorgen. En ook de stem hoort in dat rijtje!

Bellen kan soms nog wat awkward zijn als je net pas 2 tellen met elkaar hebt zitten chatten. Maar vraag gewoon of je match in plaats van het antwoord te typen even een voiceberichtje stuurt. Je krijgt meteen een beter beeld van die persoon.

5. Show yourself

Videobel erop los. Voor corona deed ik dit zelf nooit eigenlijk, ik paste alleen de vorige stappen toe. Maar wat een uitkomst! Door deze tijden is het gewoon doodnormaal om te videobellen met jan en alleman. Dus lekker doen.

Go for it

Zet ‘m op! You can do it. Pas deze simpele stappen toe en je zult zien dat het je heel wat tijd zal besparen. Je vist gegarandeerd alle catfishes er uit.

Mocht je tijd in overvloed hebben en het wel leuk vinden om af te spreken met mensen waarvan je niet helemaal weet hoe diegene is, ook helemaal prima natuurlijk. Blind dates kunnen ook zeker hun charme hebben. Maar ik heb in ieder geval al zoveel dates gehad die mij zo zijn tegengevallen dat ik het over een andere boeg heb gegooid.

1 ding is sowieso zeker. Zodra de coronatijden voorbij zijn en we weer naar feestjes, festivals en andere festiviteiten mogen gaan, weet jij wel welke app ik als eerste van mijn telefoon verwijder. En ik hoop jij ook. Tot snel bij een SizzL datenight?

Lees ook: Vermindert Tinder de kans op liefde?

Foto: Pexels


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.